Kalorimetre Nedir? 26AĞU
Kalorimetre Nedir?

Kalorimetre Nedir?

Kalorimetreler mekanik tesisat hatlarında kullanılan teknik terimlerle açıklamak gerekir ise fiziki olarak sayaca benzeyen üstündeki sensörler sayesinde boru hattı üzerinde gelen ve giden ısıyı toplayarak matematiksel formüller ile yakılan yakı miktarını kilowatt (KW) cinsinden hesaplayarak değeri veren teknik tesisat malzemesidir. Marka bağımsızlığı olarak tüm kalorimetrelerde üst tarafında hesaplama ünitesi (gösterge) yakıt hesaplamak için ölçme birimi yani giriş ve çıkışlar ve hat üzerinde montaj edilen sensörler olarak 3 parçadan oluşmaktadır.

Kaç çeşit kalorimetre vardır?

İki çeşit kalorimetre üretimi vardır. eski tip olarak bilinen mekanik ve yeni tip olarak bilinen ultrasonik kalorimetreler. Eski tip mekanik kalorimetreler herkesin bildiği üzere eski su sayacları mantığı ile çalışan, içerisinde bulunan pervanenin tur atmasıyla kat sayı hesaplayan kalorimetrelerdir. Mekanik kalorimetreler son teknoloji ile üretilen ve üzerindeki sensörler sayesinde gidiş ve dönüş boru hattı üzerine montaj yapılarak akış hızını hesaplarak KW cinsinden veri veren teknik cihazdır.

Kalorimetre nerede kullanılır?

Kalorimetreler daha çok konutlarda kullanılmaktadır. Konutlarda kullanım amacları merkezi yakıtlı olan sistemlerde daire başına harcanan KW cinsinden değer hesaplarak ödeme birimi karşılığı hesaplanması işine yaramaktadır. Güncel hayatta örnek vermek gerekir ise 3 katlı ve her katta 2 daire olan bir konutda toplam 6 daire bulunmaktadır. 6 daireden 2 dairenin boş olduğunu varsayarisek aylık gelen yakıt bedelini hiç yakmayan 2 dairede ödemek zorunda kalmaktadır. Kalorimetre kullanılan yerlerde ise boş olan 2 daire yakıt yakmayacağı için kalorimetre ölçümlerine göre hangi daire ne kadar yakıt yakmış ise onun ödeme para birimi hesaplanarak haklı ve adaletli dağıtım yapılmaktadır. Bu konut örneğini fabrikalara ofislere alışveriş merkezlerine ve endüstriyel alanlarda da düşünülebilir. 

Bir kullanım yeri ise kamu projelerinde faklı bloklarda kullanılmaktadır. Ana yakıt hattı üzerinde bloklara ayrılan yerlerde ana merkez boru hatları üzerine montakı yapılarak hangi blok un ne kadar yakıt harcadığı kolayca hesaplanabilmektedir.

Flanşlı Kalorimetre

En çok kullanılan kalorimetre cinsi dişli olanlardır. Bu kalorimetreler üretim cinslerine göre UKM20 kalorimetre ve UKM40 kalorimetre olarak atlas sayac markası adı altında üretilmektedir. Aynı zamanda hatları büyük çap olan yada montajı flanşlı olarak yapılacak kalorimetreler için ise ultrasonik UKM50 ve UKM300 olarak flanşlı kalorimetre üretilmektedir. Flanşlı kalorimetre çalışma mantığı ise dişli ile birebir aynıdır. Aralarındaki tek fark montaj farkıdır. 

Kalorimetre bayii

Mermekanik mühendislik olarak Ankara'da hizmet vermekle birlikte Türkiye'nin tüm bölge ve şehirlerine kalorimetre sevkiyatlarımız vardır. Türkiye'de satış ve stok birincisi olarak firmamız anında stok teslim ve uygun fiyatlarla hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye ve yurtdışında bir çok konut ve resmi iş referanslarımız mevcuttur. Kalorimetrelerimiz TOKİ onaylı olup özel proje fiyatları vermekteyiz. Hemen bizim ile iletişime geçebilir anında teklif alabilirsiniz.

Kalorimetreler toplu yaşam alanlarında kullanılan teknik olmayan tabiri yakılan yakıtı pay eden, bağlı olduğu daire, ofis yada mağazalara ait mekanların yaktığı yakıt miktarını ölçen hesaplayan teknik cihazlardır.

Uygun Fiyatlar İçin Doğru Yerdesiniz !

İster ürün metrajlarınızı içeren listeyi, isterseniz projenizi gönderin biz çıkaralım metrajlarınızı. En uygun ve en doğru ürünler ile teklifimizi sunalım.